Ce este Zumba? Şi de ce la UnlimitU?

Zumba® Fitness este un program cardio de grup, ce combină mișcări de fitness, aerobic și dans. Oferă un antrenament complet al corpului, utilizând propria greutate, prin îmbinarea mișcărilor specifice de fitness-cardio cu mișcări de dans, elemente de tonifiere a musculaturii, precum și dezvoltarea coordonării, a atenţiei, a flexibilității și a echilibrului. Așadar, nu este un stil de dans, ci un program complex ce creează dependență datorită spiritului de distracție pe care ți-l imprimă atunci când participi la o oră de Zumba® Fitness.

Acest program a fost inventat de dansatorul columbian Alberto Perez, poreclit Beto El Jefe, …dintr-o întâmplare! Uitându-și într-o zi caseta cu muzică destinată orei pe care o avea de susţinut, a luat o casetă din mașină și a făcut ora pe muzică latino. Ulterior, alături de prietenii săi din copilărie, a dezvoltat compania Zumba Fitness LLC, companie ce a devenit nr. 1 în industria fitnessului.

Formula câștigătoare a acestui program este: Z=MC2, ceea ce înseamnă că Zumba® Fitness înseamnă Muzică (Music), Mișcări de Fitness (Core Step) și Coregrafie (Choreography). Muzica, în proporție de 85% latino, reprezintă motorul acestui program, oamenii participând la orele de zumba pentru că este distractiv, este un mediu în care ei se simt bine şi fac mişcare pe melodiile cunoscute de la radio, TV sau de pe net, întrucât zumba a dezvoltat această latură prin colaborarea cu cei mai populari artiști din întreaga lume ( Daddy Yankee, Shakira, Jennifer Lopez, Enrique Iglesias, Gente de Zona, Maluma, J Balvin, Don Omar, Pitbull etc.

Mișcările de fitness folosite sunt foarte bine gândite pentru ca tot corpul să lucreze și să ardă caloriile fără să simtă tensiune sau oboseală datorită bunei dispoziţii şi spiritului de party din timpul orelor de zumba. Coregrafiile sunt ușor de urmărit şi de executat de oricine, indiferent dacă a mai dansat sau nu, indiferent de vârstă și sex.

Este cel mai popular program de grup fitness la nivel mondial, neexistând o sală fără ore de Zumba Fitness.
La UnlimitU vom intra în atmosfera de party şi ne vom păstra tonusul şi buna dispoziţie cu pauzele de zumba.

Join the Party! We move the world! Zumba LOVE :)

Leave A Comment