De la vechea dietă cu ciocolată la nutriție oncologică – sau despre Moderație – Diana Artene

Puține persoane confruntate cu diagnosticul de cancer sunt suficient de puternice emoţional încât să își poată permite comportamental luxul de a se comporta cu moderație. Cu excepția celor care dau sfaturi :). Dar, trecând peste faptul că mulți dintre noi asociază luxul cu sume exorbitante de bani, nu cu calitatea vieții – oferind cu generozitate sfaturi pe care nu le aplică –, oare câți dintre noi sunt conștienți de ce se află în spatele atitudinilor nutriționale extreme la care apelăm în încercarea de a reobține percepția recâștigării „controlului“ asupra propriei vieți?

Într-o cultură care promovează gratificarea instantă, cuvântul cancer vinde orice, de la diete care de care mai crețe la cap la venin de scorpion albastru recoltat în amurg de prințesa războinică Xena în pădurile virgine din Cuba. Oare câți dintre noi au curajul de a recunoaște că avem responsabilitatea de a contribui la propria vindecare… prin moderație?

Lipsa de moderație, stresul, nebunia de zi cu zi contribuie treptat la deteriorarea sănătății, iar răspunsul frecvent în fața unui diagnostic de talia cancerului este, paradoxal, reprezentat de și mai multă lipsă de moderație, stres și nebunie de zi cu zi.

La această conferință, voi prezenta câteva capcane care ne împiedică să contribuim cu adevărat la prevenția și vindecarea de cancer.

Leave A Comment